Varför du ska välja oss

Högskolebehörighet
Värmdö gymnasium är en skola med musikprofil som ger eleven en bred högskolebehörighet. Förutom musikkurserna så läser du Matematik2 samt har möjlighet att välja Moderna språk steg 3 på Musikprogrammet. Det gör att du får en bred behörighet för högskolestudier inom både Samhällsvetenskap och Humaniora. Då det finns Ekonomi-, Naturvetenskapliga-, Samhällsvetenskapliga- samt Teknikprogrammet på Värmdö Gymnasium finns därför en stor bredd av kurser att välja till det Individuella valet, vilket gör att du har möjlighet att bredda din högskolebehörighet ytterligare.

Musikprogrammet
På Värmdö gymnasium har vi ambitiösa och målinriktade elever som undervisas av kunniga, kreativa och uppmuntrande lärare. Det ger resultat, betygsnivån på skolan är bland de högsta i Stockholm. Det är många elever totalt som går på skolan men endast 60-70 st på musikprogrammet, vilket skapar en bra sammanhållning mellan klasserna. Det går snabbt att komma in i gemenskapen då alla stöttar varandra och man möts även naturligt varje vecka eftersom alla har kör tillsammans under tre år.

Individuella lektioner
Du har 40 minuter enskild lektion varje vecka på ditt huvudinstrument. Samtidigt kommer du ha en del gemensamma lektioner med andra elever på samma instrument eller sång. Sedan tillkommer enskilda lektioner på ett biinstrument.

Läget
Skolan ligger bra till vid Gullmarsplan. Det är bra kommunikationer och en lugn trivsam miljö längs Årstaviken. Man slipper storstadens stress men har samtidigt nära in till söder.

Matkort
Värmdö gymnasium har ingen skolmatsal. I stället får du ett matkort som ger dig möjlighet att äta lunch på ett fyrtiotal olika restauranger vid Gullmarsplan, i Globenområdet, på Södermalm och i Hammarby sjöstad. Systemet med mat¬kort gör det möjligt att äta god och näringsriktig mat som du själv väljer.