Igår så vann Värmdös handbollstjejer finalen i skol-DM mot Kärrtorp och kan nu titulera sig skol-DM mästare!

Finalen blev aldrig spännande. VGY-tjejerna tog kommandot från avkast och körde ÖVER våra kära rivaler.

Sällan har vi sett så självklara och värdiga mästare som i årets handboll!

 

Kärrtorp-Värmdö 9-23 (3-11)
Mål VGY:
Moa Hagberg 9
Sofia Johnsson 6
Charlotte Jedlöv 4
Felicia Tobali Ekberg 3
Kimiya Espahbodi 1

På måndag 11:30 i Enskedehallen så spelar killarnas handbollslag sin semifinal mot Upplands Bro, så vi får hoppas att vi kan åstadkomma något historiskt i år med dubbla skol-DM guld!

Bilder från dagens match finns på Skol IFs facebook!

 

Idag hade Värmdös damer match i handbolls-DM.
Första matchen stod de regerande mästarna Fredrika Bremer för motståndet och det såg ut att bli en väldigt svår och tuff match mot fjolårsvinnarna. Matchen börjar jämt och ställningen är 4-4 innan Värmdö rycker ifrån och får en ledning med 12-7 i halvtid. Riktigt bra spel från flera håll, bland annat Charlotte Jedlöv som gör ett strålande jobb på linjen och sätter tre returer.
Värmdö börjar andra halvlek lika bra som de avslutade den första och fortsätter att spela på topp. Vi visar att vi är i en klass för sig och är i princip bättre på varje position. Bra 9-meterspel från bland annat Moa Hagberg, Lina Stoplerud som öste in mål. Trots att domaren var emot oss och vi fick tre straffkast samt två utvisningar inom laget så vinner vi stabilt med slutsiffrorna 21-13.
Målskyttar:
Moa Hagberg: 5
Lina Stolperud: 5
Charlotte Jedlöv: 4
Felicia Tobali Ekberg: 3
Sofia Johnsson. 3
Elin Hansen:1

I andra matchen så fick vi tre återbud och stod med noll avbytare inför den sista matchen mot våra ärkerivaler Kärrtorp. Även denna match såg riktigt svår ut på papper. Vi börjar matchen dåligt och hamnar snabbt i ett tvåmålsunderläge(12-10) som står sig till halvtid. I andra halvlek går vi in med mer fart, är säkrare och mer bestämda avslut samtidigt som Nicole har spikat igen i mål. Anfallspelet börjar fungera perfekt och 5 minuter in i andra halvlek så leder vi med 3 bollar. Vi fortsätter att ånga på och kan tillslut stå som derbysegrare med siffrorna 21-16. En riktigt skön seger där vi kunde visa vilka som är bäst på den södra sidan av Stan! Detta betyder att tjejerna är vidare och kommer spela semifinal på HEMMAPLAN mot grupptvåan i den andra gruppen som består utav: Blackebergs Gymn, Upplands Bro samt Täby Enskilda!
Målskyttar:
Moa Hagberg: 9
Felicia Tobali Ekberg: 6
Sofia Johnsson:4
Charlotte Jedlöv: 1
Elin Hansen: 1

Forza VGY!

HANDBOLL1212333

Idag spelade Värmdös innebandykillar andra omgången av skol-DM.

Om vi fick en ganska behaglig lottning i första omgången, så var det betydligt tuffare i den andra. Vår förhoppning stod i att undrens tid inte är över, i gruppen mot Farsta och Tullinge.

I första matchen mot Farsta så hade vi 2-0 och även 5-5 men känslan var hela tiden att Farsta hade en växel till att lägga in om det behövdes, medans våra killar krigade på toppen av sin förmåga.

Efter en riktig kämpainsats, så fick vi till sist se oss besegrade med 6-10.

Det var då inte det lättaste att orka ladda om till matchen mot Tullinge. Värmdö gör en svagare insats i den matchen och rullade också på alla spelare. Slutresultatet där skrevs till 1-5. Tullinge och Farsta spelade sedan 2-2, vilket betydde att Farsta tog sig vidare på fler gjorda mål...

Värmdö-Farsta 6-10
Värmdös mål: Albin Skur (3), Ivar Wester, Jakob Eriksson, okänd (1)

Tullinge-Värmdö 5-1
Värmdös mål: Ivar Wester

Det har varit framgångsrika dagar torsdag och måndag.

 

Först ut var killarnas innefotbollslag som spelade andra omgången i skol-DM innefotboll.

 

Efter att ha defilerat genom första gruppspelet väntade tuffare motstånd i form utav Hermods och Norra Real. Först ut var våra två gruppmotståndare, som spelade en mycket händelsrik match mot varandra. Norra Real tog ledningen med 1-0 och det såg ut att stå sig matchen ut. Efter en slutforcering lyckades Hermods kvittera med halvminuten kvar. Det går dock inte att slappna av efter man har kvitterat. Det utnyttjade NR och avgjorde med ett 2-1 mål med bara ett par sekunder kvar av matchen!

 

Det innebar att vi mötte Hermods i vår första match. Vi tog ledningen med 1-0 efter ungefär fem minuter. Domaren hittade dock en straff, som han måste varit ensam om att se i idrottshallen. På den kvitterade Hermods till 1-1 och de lyckades också ta ledningen med 2-1. En rejäl slutforcering av Värmdö innebar två mål och efter en märklig match, där våra killar inte spelar särskilt bra, så vinner vi till sist med 3-2. Det innebar gruppfinal mot Norra Real, men också att vi var klara för avancemang eftersom två lag gick vidare från gruppen.

 

Sista matchen blir mycket vänskaplig, då som sagt, båda lagen redan var vidare. VGY ville dock gärna vinna då det skulle innebära att vi fick Kärrtorp i nästa omgång. Det står länge 1-1, men två sena Värmdömål innebar en ny seger, nu med 3-1. Det innebär att VGY fortfarande inte har tappat poäng genom de två första gruppspelen. I nästa omgång väntar nu RTG, Kärrtorp och Tullinge. De matcherna spelas i Enskedehallen preliminärt tisdag 4/3 från 9:30. Hoppas på lite Värmdöpublik då som kan peppa killarna till stordåd!

 

Idag måndag 17/2 spelade Värmdös killar gruppspel i skol-DM handboll. Tyvärr blev det inte någon värdemätare alls då våra två motståndare Teoretiska Gymnasiet och Bernadottegymnasiet var alldeles för svaga för det. Två enkla segrar med 35-7 mot Bernadotte och 24-11 mot Teoretiska. Här blir det garanterat helt annat motstånd i nästa omgång! Noterbart är att reservmålvakten Jonatan Hemström spelade båda andra halvlekarna och skötte sig bra. Halvskadade kaptenen Christoffer Bredolo presenterade sig med att kliva in direkt från bänken och missa en straff i första matchen. Slutligen är det värt att notera att alla utespelare i Värmdös lag kom med i målprotokollet.

 

Värmdös målskyttar:

Fabian Birath 13

Melker Orsvärn 12

Jakob Kindstedt 7

Oskar Ågren 7 (trots att han spelade häften av tiden som målvakt)

Douglas Ruhbe 6

Joel Salne 3

Charlie Strand 2

Mathias Benckert 2

Christoffer Bredolo 2

Joel Glantz 1

Fabian Nording 1

Nisse Backman 1

 

HANDBOLLcol

 

På onsdag kliver Värmdös handbollstjejer in i handlingarna med matcher mot Kärrtorp och Fredrika Bremer i Torvalla träningshall. Värmdö spelar sin första match kl. 11:00 för er som vill åka dit och heja på tjejerna. Om killarna fick en lätt lottning så kan vi säga precis det omvända om tjejerna så det behöver allt stöd de kan få på onsdag!

 

Värmdös killar spelade idag gruppspel i skol-DM innefotboll. Det blev inte mycket till utmaning för killarna, som på 45 minuters spel gjorde hela 21mål!

Resultat som följer:

Värmdö- Didaktus 3-1

Mål: Marcus Skoglund (2), Adam Svensson

 

Värmdö-Mediagymnasiet 10-0

Mål: Adam Svensson (2), Axel Ingman (2), Marcus Skoglund (2), Sebastian Olsson, William Nilsson, Fabian Gabrielsson, Kasper Kajermo

 

Värmdö-Viktor Rydberg Odenplan 8-1

Mål: Oliver Jernelius (2), Marcus Skoglund, Axel Ingman, Adam Svensson, Sebastian Olsson, Abwe Masimango, William Nilsson

 

Nu blir det tuffare motstånd i nästa omgång!

//Björn Särnbrink

Broschyr Modul 2018 2019
IT-frågor
För hjälp med IT-frågor klicka här
  • Policydokument
  • Läsårsplanering
 
30 okt
Lov
Datum 30.10.2023 - 03.11.2023
30 nov
4 dec
Öppet hus
Datum 04.12.2023
6 dec
Resursdag
Datum 06.12.2023
22 dec
Lov
Datum 22.12.2023 - 08.01.2024