Är alla lektioner lärarledda?

Ja, alla lektioner är lärarledda; vi arbetar inte med självstudier där elever lämnas ensamma stora delar av lektionstiden. Däremot får elever förstås självständiga uppgifter att utföra men läraren finns hela tiden tillgänglig i klassrummet för frågor, hjälp och stöd.

Lärarledd undervisning sker i klassrummet, i laborationssalarna, vid seminarier, studiebesök, rollspel m.m.

Värmdö gymnasium har ingen matsal; hur får eleverna lunch?

Våra elever får ett matkort som gäller på ett fyrtiotal olika restauranger vid Gullmarsplan, i Globenområdet, på Södermalm och i Hammarby sjöstad. Systemet med matkort gör det möjligt att äta god och näringsriktig mat som man själv väljer. Kortet laddas två gånger per termin med ett belopp som motsvarar 65 kr per skoldag och man kan ta ut upp till 85 kr per dag (men då räcker inte pengarna hela perioden).

Vi har en cafeteria på skolan som serverar två varma maträtter varje dag för 65 kr. Cafeterian har också grillsmörgåsar, pajer och piroger samt sallad. Elever kan också ta med egen mat hemifrån och värma i cafeterians mikrovågsugnar.

Varför heter skolan Värmdö gymnasium när den ligger i Stockholm?

Värmdö gymnasium är en kommunal skola som tillhör Värmdö kommun. Värmdö hyr fastigheten vid Gullmarsplan av Stockholms skolfastighetsbolag SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB). Vi är kanske den enda kommunala skolan i Sverige som inte ligger i hemkommunen.

Värmdö kommun har ytterligare en gymnasieskola. Den ligger på Värmdö och heter Gustavsbergs gymnasium.

Vilka kurser har ni som individuellt val?

Vi erbjuder mellan 25-30 kurser som individuellt val. I kurskatalogen på hemsidan finns mer information om våra kurser.

Rapporteras all frånvaro till föräldrarna?

Ja, ogiltig frånvaro skickas samma dag till föräldrarnas e-postadress. Föräldrar kan alltid gå in och själva se sina barns totala frånvaro.

Broschyr Modul 2018 2019
IT-frågor
För hjälp med IT-frågor klicka här
  • Policydokument
  • Läsårsplanering
 
30 okt
Lov
Datum 30.10.2023 - 03.11.2023
30 nov
4 dec
Öppet hus
Datum 04.12.2023
6 dec
Resursdag
Datum 06.12.2023
22 dec
Lov
Datum 22.12.2023 - 08.01.2024