Estetiska programmet inriktning Musik

Estetiska programmet-bilder

ES

Du som vill få högskolebehörighet och samtidigt utveckla dig musikaliskt eller tänker dig en framtid inom något av musikens arbetsområden är välkommen att låta dig inspireras på vårt estetiska program med musikinriktning. Efter examen från Estetiska programmet är du väl förberedd för att fortsätta studera musik. Du har också behörighet för högskolestudier inom samhällsvetenskap och humaniora.

Se programmets presentationsvideo

ESMU

Estetiska programmet passar dig som vill ge ditt musikintresse tid att utvecklas under gymnasietiden och samtidigt nå en bred högskolebehörighet. Du får enskild undervisning i ditt huvudinstrument och ett biinstrument, medan ämnen som till exempel ensemble och gehörs- och musiklära läses i mindre grupper. För att söka musikinriktningen förväntas du ha vissa förkunskaper inom musik samt färdighet på ditt huvudinstrument - bas, gitarr, piano, trummor, musikproduktion, sång eller singer-songwriter. Du som söker Estetiska programmet på Värmdö gymnasium kommer att kallas till ett färdighetsprov i mars/april där du får visa dina musikaliska kunskaper i ditt huvudinstrument.

För att bredda behörigheten till högskolan har vi lagt till matematik 2b som en fördjupningskurs. Vill du också läsa moderna språk steg 3 kan du göra det som individuellt val redan i årskurs 1.

 

Musikprogrammets egen webbsida

Timplaner 
Kontaktpersoner för Estetiska programmet :