Idag tisdag 17/12 spelade VGY:s innebandykillar gruppspel i skol-DM innebandy.

Vi har ett ungt och hungrigt lag bestående av främst killar från årskurs 1. Albin Skur, ALexej Collet och Felix Flike står för rutinen och i övrigt lever vi på ungdomlig entusiasm. Frågan var hur långt det skulle räcka? På pappret såg lottningen inte helt omöjlig ut med YBC och REFIS i gruppen.

Match ett var mot YBC och där var VGY det starkare laget. Seger med 3-1 som var något i underkant. Dock hade YBC ett par vassa målchanser vid 2-1, så med lite oflyt kunde vi tappat en onödig poäng i den matchen.


Värmdö-YBC 3-1 (2-0)

1-0 Alexej Collet (Rasmus From)

2-0 William Svedebäck (Alexej Collet)

3-1 Jakob Eriksson (Ivar Wester)


I andra matchen vann Refis med 5-1 mot YBC, vilket innebar att VGY var tvingade att vinna sista matchen för att avancera från gruppspelet.

Det blev en riktig nagelbitare där VGY började bäst och mest inspirerat och gick upp till en 2-0 ledning i halvtid. I andra perioden slappnade vi av, plus att vi hade en makalös otur med två sargstudsar som båda gav rena frilägen för motståndarna och baklängesmål. Hastigt och mindre lustigt hade Refis vänt matchen till 2-3 på bara fyra minuter. När det är sju minuter kvar så tar coach Emil Jakobsson tag i taktpinnen och går ner på två femmor. Det gav utdelning direkt! På 14 sekunder så vänder VGY tillbaka matchen till sin fördel med två snabba mål och med dryga minuten kvar så avgör Albin Skur med att raka in 5-3 efter en fin kontring. Killarna visar på stark moral och det var det som tog dem vidare till nästa omgång! William Svedebäck tog dagens mest onödiga och lagets enda utvisning och har därmed lite tröjor och shorts att tvätta under jullovet... =)


Värmdö-REFIS 5-3

1-0 Mathias Benckert (Ludwig Kronstrand)

2-0 Rasmus From (Felix Flike)

3-3 Jakob Eriksson (Ivar Wester)

4-3 Rasmus From (Karl Rosengren)

5-3 Albin Skur (Alexej Collet)

Utv. 2 min: William Svedebäck, felaktigt avstånd.