VGY:s fotbollskillar spelade idag sin första match i skol-DM, där man i första omgången mötte Kunskapsgymnasiet från Globen.
Värmdö tog tag i taktpinnen i matchen direkt och spelade ett snabbt passningsspel. Det dröjde dock ända tills minut 32 innan nollan spräctes, när André Brunnberg snyggt skarvade en hörna upp i nättaket. Baran minuten senare kom Marcus Skoglund runt på kanten och spelade fram en helt fri Joel Brimark, som intye kunde missa, 2-0. KGG reducerade dock i minut 40 på ett mycket snyggt skott från 20 meter. I första halvleks slutminut så slog Fabian Gabrielsson ett perfekt avvägt inlägg, som André mötte med pannan och snyggt nickade in 3-1.

VGY gjorde ett antal byten i halvtid, för att alla killar skulle få speltid och alla gjorde sitt bästa för att övertyga coachen att de ska vara med i startelvan i nästa omgång. Nyinsatte Oliver Öhman dödade matchen med sitt 4-1 mål och efter det var det spel mot ett mål, särskilt efter att KGG fått en spelare utvisad med 20 minuter kvar. Carl Sanner gjorde tre mål i andra halvlek, Adam Svensson satte en snygg nick och petade in en retur, Karl Rosengren smet emellan med ett mål och Marcus Skoglund avslutade med två mål sista fem minuterna och faststälde slutresultatet till 12-2.

Det var tyvärr inte mycket till motstånd som bjöds, vilket innebär att vi har svårt att bedöma vilken nivå VGY håller i år, men skribentens bedömning är att vi inte kommer att vara chanslösa mot något lag vi möter i skol-DM.