Med prövning avses en bedömning av kunskaper i förhållande till de nationellt fastställda kunskapskraven. Vid en prövning är alla betygssteg aktuella, det vill säga du ska kunna få något av betygen A-F. Bestämmelserna om bedömning och betyg i läroplanerna gäller också vid prövning. Det innebär till exempel att läraren ska utnyttja all tillgänglig information om dina kunskaper i förhållande till de nationella kunskapskraven och göra en allsidig bedömning av dessa. I likhet med bedömning i samband med undervisning kan varierande bedömningsformer användas vid prövning. Lärare kan alltså välja olika tillvägagångssätt för hur prövningen ska genomföras. Har du fått betyget F eller streck i en kurs kan du göra en prövning medan du fortfarande är elev på Värmdö gymnasium. Du kan också göra en prövning om du saknar betyg i en kurs som ingår i din studieplan. Vill du däremot göra en prövning för att höja ett redan godkänt betyg så måste du vänta tills du slutat gymnasiet.

Värmdö gymnasium har två prövningstillfällen per läsår. För att få göra en prövning måste du anmäla dig i god tid och du måste också delta i ett förberedande handledningstillfälle. De datum som gäller för allt detta framgår av läsårsplaneringen.

Anmälningsblankett kan du hämta i receptionen eller skriva ut här

Valperioden är nu avslutad och bearbetningen av alla val pågår. Vid sportlovet kommer resultaten av valen anslås i ljushallen: De flesta kommer att ha fått sitt första- eller andrahandsval. Några måste göra ett kompletteringsval.I maj kommer det att finnsa begränsade möjlighheter till omval, för den som vill försöka få ändra sitt val.

Individuellt val är obligatoriskt på alla gymnasieprogram och omfattar 200 poäng, och på Värmdö gymnasium läser Du som regel Ditt individuella val i årskurs 3. Valet gör du i åk 2 i januari. Kurserna ligger parallellt över terminerna, en kurs på onsdagarna och en på torsdagarna..

Liksom i alla andra kurser får Du betyg i individuellt val efter avslutad kurs. Det betyget har lika stort värde vid ansökan till vidare studier som alla andra betyg. En del kurser, som Moderna språk 3 eller högre, matematik 3 eller högre, Engelska 7 ger dock extra meritpoäng. Se mer om detta i katalogen... Läs hela texten

Kollektiv olycksfallsförsäkring
Värmdö kommun har tecknat olycksfallsförsäkring för alla elever som gäller under verksamhetstid samt dygnet runt för elever folkbokförda i Värmdö kommun. Försäkringsbeskedet ger en kortfattad beskrivning över försäkringens omfattning. För mer information, kontakta skolan.

Stockholmsregionens Försäkring AB
Box 16250
103 24 Stockholm
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: www.sthlmregforsakring.se

Telefon 08-412 97 40
Var god ange försäkringsnummer 2020 1080