Exam.net

Exam.net är Värmdö gymnasiums digitala examinationsmiljö, där du skriver prov på antingen din skoldator eller privata dator (Windows eller Mac). 

Du når Exam.net genom att starta en app, i webbläsare från länk på skolans hemsida eller direkt på adressen exam.net. För att kunna logga in till provet behöver du dess provnyckel (en unik kod) som du får av läraren som håller i examinationen (provnycklar till exempelprov finns längst ner på denna sida).exam net login

Om provet skrivs uppdelat på flera tillfällen kommer du vid andra tillfället att få en personlig provnyckel av din lärare för att kunna fortsätta skriva i ditt påbörjade prov.

 

windowssmall macsmall  Windows/Mac

Om provet ställer krav på skyddad/låst provmiljö måste du skriva provet i webbläsaren Safe Exam Browser, annars kan valfri webbläsare (Chrome, Edge, Firefox, Safari m.m.) användas.
sebDu kan testa om din Windows-/Macdator redan har Safe Exam Browser installerad genom att klicka här och följa instruktionerna.

Installera Safe Exam Browser

 

chromesmall  Chromebook

Om provet ställer krav på skyddad/låst provmiljö måste du skriva provet inloggad i Chromebook-appen Exam.net, annars kan valfri webbläsare (Chrome, Edge, Firefox m.m.) användas. Starta Exam.net-appen så här:exam net chrombook app

  1. Logga ut från datorn så att du kommer till inloggningsskärmen.

  2. I vänster nederkant på inloggningsskärmen, klicka på knappen Appar och välj Exam.net på menyn för att starta programmet.

 

Hjälpdokument

 

Provnycklar till exempelprov på Exam.net

Nedanstående provnycklar kan användas för att logga in till exempelprov på Exam.net. Kopiera eller skriv upp nyckeln och logga sedan in på Exam.net

Provnyckel för valfri webbläsare

 

Provnyckel för skyddad/låst provmiljö  Anteckna provnyckeln, det går inte klistra in i inloggningsrutan för Safe Exam Browser
(Windows: Öppna exam.net i valfri webbläsare, och välj Starta SEB vid inloggning.    Chromebook: Logga ut från datorn, och välj Appar>Exam.net på inloggningsskärmen)

 

Utskrifter

Inloggad på skolans datorer har man möjlighet att skriva ut på skolans skrivare, och mängden utskrifter är begränsad per dag. Varje dag har en elev från början (tänkta) 20:- att använda på utskrifter, och systemet håller reda på hur mycket man skrivit ut under dagen. Priset för utskrifter är:

  • Svartvit A4: 1:-
  • Svartvit A3: 2:-
  • Färg A4: 5:-
  • Färg A3: 10:-

När utskriftspotten är slut stoppar systemet utskrifter och det går inte att göra fler förrän nästa dag. Inga pengar sparas från dag till dag, man börjar alltid dagen med 20:- på kontot.

På alla skolans Windowsdatorer finns ett litet program som visar hur mycket man har kvar att skriva ut (gäller även personliga Elev-PC). Programmet ligger i Systemfältet (de små ikonerna bredvid klockan i skärmens nedre högra hörn). Håll muspekaren över ikonen som ser ut som en skrivare så visas hur mycket den inloggade användaren har kvar på utskriftskontot för dagen. 

pmpeuit

WiFi - trådlösa nätverk

Elever och personal

Som elev eller personal på Värmdö gymnasium har man möjlighet att koppla upp sin smartphone, läsplatta eller privata dator mot skolans trådlösa nätverk. Nätverket som ska anslutas heter vgy-byod (Bring Your Own Device). Nedan följer anslutningsinstruktioner för olika sorters enheter.

Hjälpdokument

Alla skolans datorer (t.ex. personliga Elev-PC) ansluts automatiskt till något av nätverken vgy-edu eller vgy-educb och ska alltså inte anslutas till byod-nätverket. 

Gäster på skolan

För den som är tillfällig gäst på skolan finns ett gästnätverk med namnet vgy-guest. Detta nätverk kräver en personlig gästinloggning, kontakta receptionen för inloggningsuppgifter.

OBS! Nätverket vgy-byod kan inte hantera lösenord som innehåller svenska tecken. Om du har å, ä, ö eller annan bokstav med prickar, accenter eller ringar över så kommer inloggningen till nätverket att misslyckas. Byt ditt Windowslösenord till något som inte innehåller den typen av tecken.

Google Workspace

Google Workspace är Värmdö gymnasiums huvudsakliga lär- och kommunikationsplattform, och är öppen för elever och personal på skolan. Här hittas mejl, kursmaterial och olika typer av skolinformation. Google Classroom och Gmail fungerar i alla moderna webbläsare på alla plattformar, och finns även som app till iOS (iPhone/iPad) och Android.

Hjälpdokument