NATURVETENSKAPSPROGRAMMET, NA

NAGemensamt för våra fyra naturvetenskapliga utbildningar är att fokus ligger på matematik, biologi, fysik och kemi. Alla inriktningar erbjuder också kurser inom samhällskunskap, historia, språk och religionskunskap.

Naturvetenskapliga upptäckter har revolutionerat vår syn på världen. Mycket återstår att göra. Temperaturen ökar på jorden och isarna smälter. Vi behöver nya och klimatsmarta energikällor. Kan vi bota alla sjukdomar? Det är naturvetenskapen som kan ge oss lösningarna.

Naturvetenskapsprogrammet är det program som ger bredast behörighet för universitets- och högskolestudier. Du får därför en bra grund för högskolestudier inom såväl naturvetenskap och teknik som inom samhällsvetenskapliga och humanistiska områden.

Kontaktpersoner för Naturvetenskapsprogrammet :
Det finns ting som är oändliga: universum och mänsklig dumhet; och när det gäller universum är jag inte helt säker.
(Albert Einstein)

Is there life on Mars?