VÄRMDÖ GYMNASIUM är en av Stockholms populäraste skolor. Skolan, som tillhör Värmdö kommun, ligger centralt vid Gullmarsplan. Vi har 1200 elever och 120 anställda.

Varmdo Gymnasium liten

Verksamheten fokuserar på kunskap och präglas av variation, delaktighet och trivsel. Traditionella lektioner varvas med föreläsningar, rollspel, grupparbeten och studiebesök – varierad pedagogik ger bäst resultat. I vårt veckoschema är tisdagar en flexibel dag som möjliggör variation i form av till exempel ämnesintegrerade projekt, kulturaktiviteter och studiebesök men också koncentrerad tid för ett ämne. Våra lärare är kunniga, kreativa och uppmuntrande. Vi har en välfungerande verksamhet för elever i behov av extra hjälp med en studio där två specialpedagoger och ämneslärare i svenska, engelska och matematik ger stödundervisning. Tekniska hjälpmedel som talböcker, läspennor och olika stödprogram på dator finns för dig som behöver det.

Elevinflytande är viktigt för oss. Lärare och elever diskuterar tillsammans innehåll och former för undervisningen. Skolans elevföreningar är aktiva och de arbetar för att gymnasieåren ska bli roliga med många sociala aktiviteter som ökar gemenskapen.

Våra elever kommer från hela Storstockholm – samverkansavtalet gör att alla tas emot på samma villkor. Det innebär att du hos oss möter nya vänner med olika bakgrund och från olika delar av länet.
Lunchen är viktig och du kan själv välja vad du vill äta och var. Våra elever får ett matkort som gäller på fyrtiotal restauranger på Söder och vid Gullmarsplan med omnejd.

Värmdö gymnasium är skolan där eleverna trivs. Vi åstadkommer resulta
t.

Christina Ahlgren

Vårterminen 2017