En liten rapport från killarnas innefotboll och handboll

Det har varit framgångsrika dagar torsdag och måndag.

 

Först ut var killarnas innefotbollslag som spelade andra omgången i skol-DM innefotboll.

 

Efter att ha defilerat genom första gruppspelet väntade tuffare motstånd i form utav Hermods och Norra Real. Först ut var våra två gruppmotståndare, som spelade en mycket händelsrik match mot varandra. Norra Real tog ledningen med 1-0 och det såg ut att stå sig matchen ut. Efter en slutforcering lyckades Hermods kvittera med halvminuten kvar. Det går dock inte att slappna av efter man har kvitterat. Det utnyttjade NR och avgjorde med ett 2-1 mål med bara ett par sekunder kvar av matchen!

 

Det innebar att vi mötte Hermods i vår första match. Vi tog ledningen med 1-0 efter ungefär fem minuter. Domaren hittade dock en straff, som han måste varit ensam om att se i idrottshallen. På den kvitterade Hermods till 1-1 och de lyckades också ta ledningen med 2-1. En rejäl slutforcering av Värmdö innebar två mål och efter en märklig match, där våra killar inte spelar särskilt bra, så vinner vi till sist med 3-2. Det innebar gruppfinal mot Norra Real, men också att vi var klara för avancemang eftersom två lag gick vidare från gruppen.

 

Sista matchen blir mycket vänskaplig, då som sagt, båda lagen redan var vidare. VGY ville dock gärna vinna då det skulle innebära att vi fick Kärrtorp i nästa omgång. Det står länge 1-1, men två sena Värmdömål innebar en ny seger, nu med 3-1. Det innebär att VGY fortfarande inte har tappat poäng genom de två första gruppspelen. I nästa omgång väntar nu RTG, Kärrtorp och Tullinge. De matcherna spelas i Enskedehallen preliminärt tisdag 4/3 från 9:30. Hoppas på lite Värmdöpublik då som kan peppa killarna till stordåd!

 

Idag måndag 17/2 spelade Värmdös killar gruppspel i skol-DM handboll. Tyvärr blev det inte någon värdemätare alls då våra två motståndare Teoretiska Gymnasiet och Bernadottegymnasiet var alldeles för svaga för det. Två enkla segrar med 35-7 mot Bernadotte och 24-11 mot Teoretiska. Här blir det garanterat helt annat motstånd i nästa omgång! Noterbart är att reservmålvakten Jonatan Hemström spelade båda andra halvlekarna och skötte sig bra. Halvskadade kaptenen Christoffer Bredolo presenterade sig med att kliva in direkt från bänken och missa en straff i första matchen. Slutligen är det värt att notera att alla utespelare i Värmdös lag kom med i målprotokollet.

 

Värmdös målskyttar:

Fabian Birath 13

Melker Orsvärn 12

Jakob Kindstedt 7

Oskar Ågren 7 (trots att han spelade häften av tiden som målvakt)

Douglas Ruhbe 6

Joel Salne 3

Charlie Strand 2

Mathias Benckert 2

Christoffer Bredolo 2

Joel Glantz 1

Fabian Nording 1

Nisse Backman 1

 

HANDBOLLcol

 

På onsdag kliver Värmdös handbollstjejer in i handlingarna med matcher mot Kärrtorp och Fredrika Bremer i Torvalla träningshall. Värmdö spelar sin första match kl. 11:00 för er som vill åka dit och heja på tjejerna. Om killarna fick en lätt lottning så kan vi säga precis det omvända om tjejerna så det behöver allt stöd de kan få på onsdag!