Tjejerna går för guldet

hejTjejernas slutspel i fotboll gick som en dans. Två solklara vinster mot Stockholms idrottsgymnasium och John Bauer!

Tjejernas lagledare Hanna Bergdahl hade en extremt körig onsdag. Hälften av alla spelare ringde sig sjuka och hade andra förhinder, tillslut hade hon endast 6 spelare kvar. (Vi snackar om dagen INNAN slutspelet.) Hon ville verkligen inte svika Björn genom att lämna WO med tanke på att de vann guld förra året. Hon ringde runt, frågade vänner, frågade MIG (som lovat att ställa upp ifall det krisar), sprang runt i olika klasser. På onsdagskvällen så hade hon haffat 17 spelare totalt och vi slapp lämna WO.

På torsdagen klockan 11.00 blåstes matchen igång mot Stockholms idrottsgymnasium. Eftersom det är ett idrottsgymnasium antog vi att det skulle bli ett tufft motstånd. Vi underskattade oss själv helt enkelt, det dröjde inte lång tid förrän våran forward Rebecka fick ett inlägg och kunde snyggt peta in 1-0. Sedan rullade målen bara på. Rebecka lyckades göra 3 mål, Ellen 2 st och Matilda 1. Framåt slutet börja vi slappna av och motståndarna lyckades göra 1 mål på frislag då vi var helt chanslösa, samt ett snyggt långskott som målvakten Bella inte heller hade en chans på.
Det jag är mest imponerad över är att vi kunde spela så bra när vi aldrig spelat tillsammans förut. Vi hade ett fint passningsspel och hittade ytorna. I halvlek hade inte coacherna Emil Soldati och Philip Edlund mycket att säga om vad som kunde förbättras, allt var perfekt (typ). Slutresultatet blev alltså 6-2 till VGY. Tre lättförtjänta poäng.

Det som var lite extra skönt med att vinna var att vi slapp spela match direkt efter, vilket vi hade varit tvugna att göra om vi förlorat. Vi fick en timmes lunch som vi spendera på McDonalds (extremt effektiv innan match, att rekommendera).

13.40 började matchen mot John Bauers fotbollsklass. Till den här matchen så var vi 23 spelare mot John Bauers 9. Tufft motstånd tänkte vi men ack så fel vi hade. John Bauer var trötta eftersom de precis spelat en match innan och det utnyttja vi till fullo. Vi passade, sprang, hitta luckor och sköt på mål. John Bauer stod mest och tittade på de sista minuterna när vi fortsatte att hålla nivån uppe. När vi hade gjort 10 mål lyckades de peta in två snabba mål men vi besvarade ganska snabbt med att göra tre mål till innan matchen blåstets av. Enkelt vinst. Matchen slutade 13-2.

En spelare som ska uppmärksammas är Rebecka Karlsson som sammanlagt gjorde 8 mål på 2 matcher. (Det är alltså nästan 3 gånger så många mål jag gjort på hela min fotbollskarriär, spelade fotboll i 12 år.).

ALLTSÅ nu har vi bara en väg att gå och den leder till guldet. Om vi fortsätter så här ska det inte vara några problem!