Författarbesök och prisutdelning i skrivartävlingen 19 mars 2019

Tisdagen den 19 mars hade vi besök av författaren Lisa Bjärbo på skolan. Lisa har skrivit massor av böcker, både för barn, ungdomar samt hungriga vegetarianer.

Nu föreläste hon i skrivsalen inför sammanlagt nio klasser, främst om sina tre romaner Djupa ro, Vi måste sluta ses på det här sättet samt Inuti huvudet är jag kul.

Förmiddagens program leddes av fem elever från skolans bokcirkel: Alexandra Waleij 17NAA, Elin Örtlund Mandorff 17NAA, Amanda Hallstedt 17NAA, Kalle Lindgren 16NAC och Karin Palm 17NAA. De har agerat jury i skrivartävlingen. Följande pristagare utsågs:

1:a pris gick till Aron Malmborg 18NAB för novellen Our storm. Juryns motivering: ”En skickligt skriven novell vars författare ger oss en genomtänkt och invecklad berättelse på ett vackert och uttrycksfullt språk”.

Priset Årets tankeställare gick till Dawid Habib för hans dikt med motiveringen: ”En rå och knivskarp läsupplevelse där varje rad bara är toppen av ett isberg”.

Priset Årets rim gick till Mattias Andersson för att han ”på ett fyndigt och lättsamt sätt skildrar en rar och handlingskraftig förälskelse. Med lekfulla rim fångas essensen av att vara kär”.  Mattias läste själv upp sin dikt Rosor som rosor.

Anna Sandell fick priset Årets budskap för sin dikt Till dig ”som på ett vackert och slagkraftigt sätt påminner oss om den kärlek som kanske är allra viktigast. En text som alla borde höra”.

Vi tackar alla medverkande för fina framträdanden.

VGY på årets UF-mässa
VGY på årets UF-mässa
VGY på årets UF-mässa
VGY på årets UF-mässa